Du er her:  Hanne Faldborg >  

Sidst opdateret:
October 14. 2018 06:30:23

 

 

Foredrag

 

Gennem tyve år har jeg holdt foredrag i alle tænkelige fora:

Universiteter. Biblioteker. Rigshospitalet. Højskoler. Kirker. Banker. Aftenskoler. Litteraturklubber. Organisationer. Foreninger. Fagforbund. Jeg har 40 foredrag på hylden, men alle har én fællesnævner: De appellerer både til lattermuskler, hjerne og tanker. Kort rids over de mest benyttede foredrag:

 

Den 3. alder, gør den til livets bedste.

Der findes ingen alder, hvor det er for sent at udforske nye sider og træffe nye valg. Personer omkring de tres har fået en hel generation foræret. Tidligere var mange slidt ned, når arbejdslivet ophørte. I dag lever vi ikke bare længere, rigtig mange står med 20 år, hvor kroppens motor kører lydefrit. Mange stortrives med mulighederne, men psykologer fortæller, at den største gruppe hos dem i dag er seniorer, der er ensomme, triste eller bare kørt fast i livet. Under foredraget får samtlige deltagere en regulær indsprøjtning med inspiration, energi og nye vinkler - samt værktøjer til at gøre den tredje alder til livets bedste. Foredraget trækker altid mange deltagere. 

Direktør Max Ustrup, Kolding: ”Hanne Faldborg tog hele salen med storm, da hun på en både inspirerende, engageret og morsom måde holdt foredraget ”Den 3. alder, gør den til livets bedste”. 132 deltagere nød samværet med en sprudlende fortæller, og vi har oplevet ekstraordinært mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Vore forventninger til næste foredrag med Hanne Faldborg er tårnhøje.”   

    

 

 

”I AOF Silkeborg har vi en Højskole, hvor vi inviterede Hanne Faldborg til at komme med sit foredrag om den 3. alder. Foredraget tiltrak så mange, at vi måtte afvise flere ved døren. Vi stablede omgående et nyt foredrag på benene. Der kom atter 140. Vi oplevede Hanne Faldborg som en meget levende fortæller, der gav tilhørerne idéer og konkrete forslag til, hvordan de kan gøre den 3. alder til livets bedste. Med udgangspunkt i egne og andres erfaringer blev foredraget en stærk og informativ fortælling, der gik lige ind hos tilhørerne. Jeg anbefaler Hannes foredrag til alle, der har brug for inspiration og værktøjer til overgangen til en ny livssituation. Foredraget var ikke bare topprofessionelt, det var gennemsyret af humor og fortælleglæde”.                                                                   

Hanne Balo

 

 

 

 

Livet før og nu.

Marts 2017 udkom slægtsromanen Havets døtre, der er en medrivende fortælling om menneskers ulige kamp for et bedre liv. Handlingen starter i 1917. Søstrene Oline og Thea præges af forældrenes fattige hverdag. Livet stod stille i de små sogne langs Vesterhavet, men de fødes selv i en tid, hvor mønstre brydes. Thea flytter til Stadil. Oline gør karriere i Aarhus. Deltagerne kommer på en intens og handlingsmættet rejse med stærke skæbnefortællinger pakket ind i vestjysk humor og egenart. Lattermusklerne kommer på overarbejde, men alle får også meget at tænke over. Bind II udkommer 6.10.2018, hvor der er reception på Gram Slot.

 

Havets døtre er utrolig velskrevet og fortæller de to søstres historie meget fint. Man kan som læser let leve sig ind i hovedpersonernes fortælling og følge med i, hvad der sker, især i de små sogne langs havet”.                          Camilla Bøcher Roesen, DBC

 

 

Spin & intriger på Christiansborg.

Dette foredrag trækker selv MÆND op fra sofaen. Kulturen syder af spin og magtkampe på Borgen, for samtlige politikere ønsker genvalg. Kulturen er rå og knivene skarpe. Udtalelse af direktør Max Ustrup, FOF, Kolding: ”Hanne Faldborg tog hele salen med storm, da hun på en både inspirerende, engageret og morsom måde holdt foredrag om spin på Borgen for Fredagshøjskolen. 132 deltagere nød samværet med Hanne, og vi har oplevet ekstraordinært mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Vore forventninger til næste foredrag med Hanne Faldborg er tårnhøje.”

 

 

Krag - mennesket bagt masken. 

Arrogant, selvglad, teflonbelagt. Sådan beskriver mange Krag. Der var en aura af mystik omkring ham. Foredraget afdækker det hæsblæsende liv i magtens korridorer, og det ensomme i sindet. Et nærmest tvangsmæssigt forbrug af kvinder gjorde, at han blev forladt af den eneste kvinde, han virkelig elskede og følte sig tryg hos, Helle Virkner. Krag døde bitter, uforløst og misforstået. Hvordan det kunne gå til, at den samme mand, der af mange betragtes som den største statsmand i Danmark i det 20. århundrede, ikke kunne finde ud af at forme sit eget liv? Foredraget giver svarene.

 

Stress, det moderne livs spændetrøje. Alle kan lære at vende stress til positiv energi. Ansatte, privatpersoner, ALLE. Og siden det er et faktum, at hver 5. dansker får arbejdsevne og livskvalitet ødelagt af stress, har mange behov for reel viden om det forbandede stresshormon, der har sin egen lille motor, der ikke lader sig stoppe af hjernen eller viljen. Foredraget udstyrer deltagerne med værktøjer, det tager sekunder at bruge. Og de VIRKER. Har lige modtaget denne mail fra souschef Anja Glistrup Lund, Holstebro Kommune: Tusind tak for et fantastisk foredrag om stress. Vi er alle enige i, at det var lige, hvad vi trængte til! Gode redskaber, som alle kan bruge og forstå. Dette at kunne afkode egen og andres stress har gjort, at vi nu kan støtte hinanden i dagligdagen. Det er fantastisk at se folk blomstre igen, og jeg kan høre på mange af mine kollegaer, at de føler sig fyldt med energi, når de arbejder med den nemme visualiseringsteknik. Alle er i dag bevidste om at møde på jobbet med et åbent og positivt sind. Vi er alle dybt taknemmelige og glæder os til at samarbejde omkring værktøjerne. Du er en meget inspirerende kvinde”.                                                         

 

 

Mindfulness, nøglen din indre ro og ydre muligheder. De fleste danskere har så travlt i hverdagen, at de drøner af sted på autopilot. Henfalder til vanetænkning og indgroede handlingsmønstre. Men ALLE kan tage rorpinden tilbage, ALLE kan lære at være til stede i nuet. Foredraget giver lette værktøjer til at mønsterbryde og ændre vaner, så livskvaliteten vokser. Oplever DU, at tiden forsvinder, uden at du opnår noget? Føler du dig lidt for ofte udmattet eller trist? Ler du for sjældent? Er svaret ja, vil foredraget få betydning for resten af dit liv. Du vil ikke bare le i to timer, du tager livsmod og inspiration med hjem.

 

Kaj Munks Vedersø.

I dette foredrag inviteres deltagerne med til en afsondret egn ved havet, hvor jeg selv voksede op, og hvor man stadig mærker Kaj Munk. Foredraget handler dels om at være lille pige i et stillestående landbosamfund, dels Kaj Munks liv og virke i Vedersø. Jeg kendte hans enke, som har fortalt mig meget om digterpræsten. Også ting, der aldrig er fortalt før. Jeg lover på forhånd, at det bliver et foredrag, der vil blive talt om længe.

 

Stærke kvinder i folketinget.   

Foredraget er baseret på min samfundskrønike KVINDER & MAGT, der dækker årene fra 1915 (hvor kvinderne fik valgret) og frem til nu. Kvindelige ministre karaktergives af Kaare R. Skou og Peter Lautrup-Larsen, og det er bestemt ikke ufestligt! Foredraget vil med humor, vid og bid tage deltagerne med i vandrehallerne på Christiansborg, lade dem spise frokost i Snapstinget med Ritt Bjerregård, Lilli Gyldenkilde og Kirsten Jakobsen. Foredraget målrettes mod den aldersgruppe, der sidder i salen, men ALLE kan se frem til et par muntre og tankevækkende timer.

 

Kvinderne på Sølvheden. Slægtsroman baseret på virkelige skæbner. Romanen starter på den jyske hede. Fortsætter i landsby ved havet. Slutter med hektisk byliv. En sydende og medrivende fortælling om menneskers ulige kamp for at virkeliggøre drømmen om et bedre liv. Deltagerne følger den samme slægt i 100 år, bliver en del af familien, kommer til at føle fattigdommen, afmagten, kærligheden, den barske humor. Et stærkt foredrag, der både kan målrettes mod ældre, det hellere vil høre om før end nu - og dem, der bare elsker en god historie.

 

Fra knudedatter til karrierekvinde. For bare tres år siden stod kvinden i læ bag manden. I dag er hun nået op på hans side. Er der er pris at betale for at rykke ud i overhalingsbanen? Ja, det er der. Og for begge køn. I foredraget hudflettes både mænds og kvinders turbulente rejse fra landbosamfund til hæsblæsende IT-samfund, og deltagerne får både rørt lattermusklerne og noget at tænke over. Foredraget kan målrettes mod mange aldre og faggrupper, men er altid båret af vestjysk humor (er vokset op i Kaj Munks Vedersø).

 

Thit.

At diskutere med Thit Jensen er som at spytte på et krøllejern, blev der skrevet om hende. Gennem mere end en menneskealder satte hun sindene i kog i Danmark. Hun blev født i en tid, hvor kvinden stod i læ bag manden, men uheldigvis var hun ikke en skyggeplante. At følge den sammensatte ener fra vugge til grav er bestemt ikke en kedelig rejse. I mine egne øjne er foredraget om Thit mit absolut bedste, mange græder og griner på skift. Det er primært den utrættelige kvindekamp, slægtshistorien og hadet til broderen Johannes V. Jensen, der går rent ind.

 

Danske førstedamer.

Foredraget om danske førstedamer kan kombineres med spin og intriger på Borgen, men også stå alene. Tidligere var førstedamen et smart og praktisk vedhæng til landets mægtigste mand, for man forventede, at hun tilsidesatte sin egen karriere for at støtte hans. Men der er gået inflation i førstedamer! I dag har de deres egen karriere, er stærke og spændende kvinder. Der vil blive naturlige afstikkere til magtkampene på Christiansborg, som førstedamerne nu var en del af og tvunget til at forholde sig til. Og det var hårdt for mange.

 

Underholdning til fester og jubilæer.

Sluttelig kan jeg tilbyde et foredrag med festlige anekdoter fra livet i Danmark. De enkelte fortællinger udvælges i samklang med det tema eller den fest, hvor foredraget holdes. Ønsker og fakta fra jer kan flettes ind i fortællingen, og jeg garanterer på forhånd, at ikke et øje er tørt, når foredraget slutter.

 

Kan også tilbyde foredrag om stress & lean.

 

Pris for foredrag: Efter aftale. Jeg står lige efter Falck i telefonbogen og rykker ud med samme præcision! Skulle I få et afbud, og jeg kan på dagen, starter jeg omgående bilen.

 

Hvorfor?

Fordi jeg elsker at holde foredrag.

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple_XH | Template by CMSimple_XH | (X)html | css | Login