Mine foredrag

I mere end 20 år har jeg holdt foredrag i alle tænkelige fora: Universiteter, biblioteker, Rigshospitalet, højskoler, kirker, banker, aftenskoler, litteraturklubber, organisationer, foreninger, fagforbund, erhvervslivet. Jeg har fyrre foredrag på hylden, og alle har én fællesnævner: De henvender sig både til hjernen, hjertet og lattermusklerne. Jeg rejser ikke rundt med pjat.
Den 3. alder, gør den til livets bedste

Personer omkring de tres har fået en hel generation foræret. Tidligere var mange slidt ned, når arbejdslivet ophørte. I dag lever vi længere. Mange står med 20 år, hvor kroppens motor kører lydefrit, og de stortrives med de mange muligheder. MEN! Ældresagen har dokumenteret, at mere end hver fjerde pensionist kører træt i livet, og 65.000 er decideret ensomme. HVORFOR? Foredraget afdækker, at kroppen bremser for nytænkning. At sindet ikke er omstillingsparat. Det kan krop og sind blive! Under foredraget får alle nemme værktøjer og nye vinkler til at gøre den tredje alder til livets bedste. Alle lærer at forstå, at man ikke går i stå, fordi man bliver gammel, men man bliver gammel, hvis man går i stå. 

Hanne Faldborg skulle holde foredrag hos os om den 3. alder, og det tiltrak så mange, at vi måtte afvise flere ved døren. Vi stablede omgående et nyt foredrag på benene, og der kom atter 140. Med udgangspunkt i egne og andres erfaringer blev foredraget en stærk og informativ fortælling, der gik lige ind hos tilhørerne. Jeg anbefaler foredraget til alle, der har brug for inspiration og nye vinkler til overgangen til en ny livssituation. Foredraget var ikke bare topprofessionelt, det var gennemsyret af humor og fortælleglæde. – Hanne Balo

Spin & intriger på Christiansborg

Humoristiske og dybdeborende foredrag om magtkampene på Christiansborg. Intriger, der beskrives så levende, at deltagerne virkelig fornemmer suset fra vandrehallerne. Tidligere var kvinderne usynlige på Borgen, men det har ændret sig! Nu har kvinderne OGSÅ fået rundsave på albuerne. Vi kommer også forbi førstedamerne, og der vil blive afstikkere til de vigtigste magtkampe i statsministeriet – fra Hedtoft til nu. Og til valget i 2019, der allerede kaldes spindoktorernes valg. Der er både indhold og substans i besøget på magtens højborg, men deltagerne får også motioneret lattermusklerne. Som en af førstedamerne har udtalt: Der er bedre skuespil på Christiansborg end på Det Kgl. Teater!

Hanne Faldborg tog hele salen med storm, da hun på en både inspirerende, engageret og morsom måde holdt foredrag om spin på Borgen. 132 deltagere nød samværet med en sprudlende fortæller, og vi har oplevet ekstraordinært mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. – Direktør Max Ustrup, Kolding

Krag – mennesket bag masken

Arrogant, selvglad, teflonbelagt. Hyppige udtalelser om Jens Otto Krag. Der stod en aura af mystik omkring ham. Hvem var han? Mange har stillet spørgsmålet. Også hans nærmeste. Trods adskillige bøge er det ikke lykkedes at trænge ind bag masken. Fokus har altid været rettet mod politikeren. I dette foredrag er fokus rettet mod hele personen Krag. Det hæsblæsende liv i magtens korridorer. Ægteskabet med Helle Virkner er i sig selv et foredrag værd. Et nærmest tvangsmæssigt forbrug af kvinder gjorde, at Helle (den eneste kvinde, han virkelig elskede og følte sig tryg hos) forlod ham. Krag døde bitter, uforløst og misforstået. Hvordan kunne det gå til, at en af Danmarks allerstørste statsmænd ikke kunne finde ud af at forme sit eget liv? Hanne Faldborg garanterer et medrivende foredrag, som deltagerne sent vil glemme.

Thit – furien fra Himmerland

Foredraget beskriver Thit Jensens bevægede liv. Slægtshistorien og hadet til broderen Johs. V. Jensen river alle med, det samme gør kvindekampen og det iltre sind. At diskutere med Thit er som at spytte på et krøllejern, blev der skrevet om hende i tiden, og gennem mere end en menneskealder satte hun sindene i kog. Hun blev født i en tid, hvor kvinden stod i læ bag manden, men uheldigvis var hun ikke en skyggeplante. Hanne Faldborg garanterer en aften, hvor lattermusklerne kommer på overarbejde, men alle får også noget at tænke over.

Da farfar var ung

Med udgangspunkt i slægtsromanen Havets døtre fortælles spændende anekdoter om de gode, gamle dage, hvor livet stod stille og ord betød noget. Foredraget bæres af humor og rammer den nerve og nærhed, der omkransede det stille liv, inden tv lukkede verden ind i stuerne. Hanne Faldborg lover et underholdende, men også bevægende foredrag. Det er målrettet mod seniorer, der stadig kan huske et liv uden tv, internet og samtalekøkkener (… hvor der sjældent laves mad). Det er ÆGTE fortællinger om ÆGTE mennesker – og deltagerne bliver ÆGTE underholdt.

Kaj Munks Vedersø

I dette foredrag inviteres deltagerne med til en afsondret egn ved Vesterhavet, hvor jeg selv voksede op, og man stadig kan mærke Kaj Munk. Foredraget handler om at være lille pige i et stillestående landbosamfund, dels Kaj Munks liv og virke i Vedersø. Jeg kendte hans enke, som har fortalt mig meget om digterpræsten. Som alle ved, levede digterpræsten et turbulent liv og fik en tragisk skæbne, og folk glemmer ofte at ånde, sådan lever de sig ind i historien.

Stærke kvinder i Folketinget

Foredraget er baseret på min samfundskrønike Kvinder & magt, der dækker årene fra 1915, hvor kvinderne fik valgret. Kvindelige ministre får karakter af Kaare R. Skou, og det er bestemt ikke ufestligt! Med humor, vid og bid tages deltagerne med i vandrehallerne på Christiansborg, lader dem spise frokost i Snapstinget med Ritt, Gyldenkilde, Jelved, Mimi og mange flere. Foredraget målrettes mod den aldersgruppe, der sidder i salen, og ALLE kan se frem til et par muntre og tankevækkende timer. Og rolig, kære mænd: I vil føle sig lige så underholdt.

Kvinderne på Sølvheden

Foredrag er baseret på virkelige skæbner. Romanen (af samme navn) starter i små sogne mellem hede og Vesterhavet. Slutter med hektisk byliv. En sydende og medrivende fortælling om fattigfolks drømme om et bedre liv. Deltagerne følger den samme slægt i 100 år, bliver en del af familien, føler fattigdommen, afmagten, kærligheden, drømmene – og fortællingen bæres af den barske, jyske humor. Et stærkt foredrag, der både kan målrettes mod ældre, der helst vil høre om dengang, farfar var ung – og dem, der bare elsker så god en historie, at man kan høre en knappenål falde.

Mindfulness – indre ro, ydre muligheder

De fleste danskere har så travlt i hverdagen, at de drøner afsted på autopilot. Henfalder til vanetænkning og indgroede handlingsmønstre. ALLE kan bryde disse mønstre. ALLE kan lære at være til stede i nuet. Foredraget giver lette værktøjer til at mønsterbryde og ændre vaner, så livskvaliteten vokser. Oplever DU, at tiden forsvinder, uden at du opnår noget? Føler DU dig ofte udmattet og trist? Ler DU for sjældent? Er svaret ja, vil foredraget få betydning for resten af dit liv. Du vil ikke bare le og føle dig underholdt i to timer: Du tager livsmod, inspiration og nye vinkler med hjem.
Mindfulness er at forlige sig med den man ér. Og de realiteter, der gælder i dette nu. – James Feldskou
Du kan ikke lære et menneske noget, du kan kun hjælpe det til at opdage det i sig selv. – Galilei

Stress – det moderne livs spændetrøje

Alle kan lære at vende nedbrydende stress til positiv energi. Ansatte, privatpersoner, ALLE. Og siden det er et faktum, at hver 4. sygetime skyldes stress, at hver 5. dansker får arbejdsevne og livskvalitet ødelagt af stress, så har mange behov for reel viden og det stresshormon, der har sin egen lille motor, der hverken lader sig stoppe af hjernen eller viljen. MEN! Foredraget udstyrer med værktøjer, det kun tager sekunder at bruge. OG DE VIRKER.

Tusind tak for et fantastisk foredrag om stress. Vi er alle enige om, at det var lige det, vi trængte til! Gode redskaber, alle kan bruge og forstå. Dette, at kunne afkode egen og andres stress, har gjort, at vi nu kan støtte hinanden i hverdagen. Det er fantastisk at se folk blomstre igen, og jeg kan høre på mange af mine kollegaer, at de føler sig fyldt med energi, når de arbejder med den nemme visualiseringsteknik. Alle er i dag bevidste om at møde på jobbet med et åbent og positivt sind. Vi er alle dybt taknemmelige og glæder os til at samarbejde omkring værktøjerne. Du er en meget inspirerende kvinde. – Souchef, Ålborg Kommune

Fra knudedatter til karrierekvinde

For bare tres år siden stod kvinden i læ bag manden. I dag er hun nået op på hans side. På enkelte områder har hun overhalet ham. Er der en pris at betale for at rykke ud i overhalingsbanen? Ja, det er der. Og for begge køn. I foredraget hudflettes den turbulente rejse fra landbosamfund til hæsblæsende IT-samfund, og deltagerne får både lattermusklerne motioneret og noget at reflektere over. Foredraget følger mit eget liv: Fra naiv bondedatter i Stadil – et par kilometer fra Kaj Munks Vedersø – til et liv i overhalingsbanen. Med alt, hvad det indebærer. Foredraget er den gode historie, der river alle med. Og det vibrerer af vestjysk humor.

Danske førstedamer

Foredraget om statsministerfruerne kan kombineres med det om Spin & intriger på Christiansborg. Tidligere var fruerne et smart og praktisk vedhæng til landets mægtigste mand, for man forventede, at hun tilsidesatte sin egen karriere for at støtte hans. Men der er gået inflation i førstedamer! I dag har de deres egen karriere, er stærke og spændende kvinder. Der bliver afstikkere til de hårde magtkampe på Borgen, som førstedamerne nu var en del af – og tvunget til at forholde sig til.

LEAN

Lean er en forretningsfilosofi skabt af Toyota. Det blev udviklet i 1960 ́erne. Siden er lean gået sin sejrsgang i virksomheder over hele verden, både private og offentlige. Lean implementeres for at forenkle og effektivisere. Man sætter mål, prioriterer ruten, foretager en kontinuerlig evaluering af fokus og proces. Alle organisationer kan finde besparelser ved at rense processer for spildtid. Og fjerne uhensigtsmæssige arbejdsgange.

Underholdning til fester og jubilæer

De enkelte fortællinger udvælges i samklang med tema eller festtype, men jeg garanterer på forhånd, at der ikke er et øje tørt, når foredraget slutter.

Pris for et foredrag: Efter aftale.

Jeg står lige efter Falck i telefonen. Rykker ud med samme præcision! Skulle I få et afbud, RING, og jeg starter omgående bilen. Hvorfor? Fordi jeg elsker at holde foredrag.

Fotograf: Birger Vogelius

Copyright © 2024 Alle rettigheder forbeholdes Hanne Faldborg & Septem International
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google